İyi bilgisayar, kötü bilgisayar

TEKNOLOJİK CEHALET

Bundan 20 yıl önce bilgisayarlar lüks cihazlar olarak görülürdü. Ev bilgisayarı tanımı ülkemizde henüz tam anlamıyla oluşmamıştı. Aradan geçen zamanda hem teknolojinin gelişmesi, hem de internetin yaygınlaşıp büyümesi sonucu günümüzde bilgisayarlar hayatımızın vazgeçemeyeceğimiz birer parçası haline geldi. Cebimizdeki telefondan kolumuzdaki saate kadar bilgisayarlar artık her yerde.

Ancak teknolojinin bu kadar gelişmesine rağmen, teknoloji konusunda bildiklerimiz, yalnızca elektronik cihazların modellerinden ibaret kalmaya devam etti. Başta bilgisayarlar olmak üzere elektronik cihazların büyük bir kısmı, içindeki parçaların işlevleri, ya da cihazın kendi özellikleri tamamen bilinmeden satın alınıyor. Bu da bilinçsiz tüketim sorununa yol açıyor.

Bugün bile pek çok insan cebinde taşıdığı telefonun neler yapabileceğinden habersiz. Kullanılan cihazların yeteneklerinden çok görünüme veya model ismine odaklanılmış durumda. Öyle ki sırf görünümü aynı olsun diye “çakma” diye tabir edilen taklit cihazlar piyasalarda kapış kapış satılmakta. Kullanıcılar bu cihazların kendi sağlıklarına verdikleri zararlardan bile habersiz.

Hal böyle iken kullanıcılar bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliler? Blogumuzda madde madde bunları ele alacağız.

Add a Comment

whatsapp
telefon